Warme brie met druiven en walnoten
Heerlijke warme brie met druiven, walnoten en een frisse eikenbladsalade, een elegant voorgerecht of lichte maaltijd.
Equipment
- grill
Ingrediënten
- 1 eetlepel azijn
- ½ krop eikenbladsla
- 1 mespuntje mosterd
- 3 eetlepels olie
- 250 gram niet te rijpe brie
- 1 klein trosje druiven
- 12 walnoten
Instructies
- Snijd de brie in 12 dunne plakjes en leg ze in waaiervorm op borden.
- Halveer en ontpit de druiven.
- Leg 2 halve druiven op elk plakje brie.
- Maak de sla schoon en pluk de blaadjes.
- Meng olie, azijn en mosterd tot een dressing en meng met de sla.
- Zet de borden onder een hete grill tot de kaas smelt en de druiven warm zijn.
- Leg een plukje sla op elk bord en een halve walnoot op elk plakje kaas.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met geroosterd brood of toast.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, of een lichte rode wijn, zoals Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 15 g | Vet: 30 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g