Warme Glühwein voor een Groot Gezelschap

Warme Glühwein in een grote pan op een rustieke houten tafel, gegarneerd met sinaasappelschijfjes, kaneelstokjes en steranijs, omringd door glazen mokken voor een gezellig gezelschap.

Warme Glühwein voor een Groot Gezelschap

Deze klassieke glühwein is perfect voor koude winteravonden en feestelijke bijeenkomsten. Warm, kruidig en heerlijk aromatisch!
Porties: +
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 flessen rode wijn
  • 3 l water
  • 3 grote sinaasappels gewassen
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 zakje kruidnagels
  • ¾ zak basterdsuiker

Instructies

  • Doe de wijn, het water, de vanillesuiker, basterdsuiker en kaneelstokjes in een grote pan.
  • Zet de pan op laag vuur en laat langzaam warm worden, maar niet koken.
  • Maak met een schilmesje lange inkepingen in de sinaasappelschillen.
  • Steek de kruidnagels verdeeld in de inkepingen van de sinaasappels.
  • Plaats de sinaasappels in de pan en laat het geheel 45 minuten op laag vuur trekken.
  • Wanneer de sinaasappels bol gaan staan, haal ze met een tang uit de pan en knijp ze lichtjes uit.
  • Serveer de glühwein in theeglazen.
  • Als je de glühwein later in gedeelten wilt opwarmen, verwijder dan de kaneelstokjes.
  • Indien gewenst, de glühwein boven een glas zeven voor een zachtere textuur.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een schijfje sinaasappel en een kaneelstokje voor extra aroma.

Wijnadvies:

Gebruik een volle rode wijn zoals Merlot of Cabernet Sauvignon voor de beste smaak.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 22 g | Sugar: 21 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Alcoholische drank / Dranken / Warme dranken
Land van herkomst Duitsland
Jaargetijde: Winter
Feestdagen etc Kerst