Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Warme Glühwein voor een Groot Gezelschap
Deze klassieke glühwein is perfect voor koude winteravonden en feestelijke bijeenkomsten. Warm, kruidig en heerlijk aromatisch!
Porties:
12
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
schilmesje
schuimspaan
Serveertang
theeglazen
Ingrediënten
▢
3
flessen
rode wijn
▢
3
l
water
▢
3
grote
sinaasappels
gewassen
▢
4
zakjes
vanillesuiker
▢
2
kaneelstokjes
▢
1
zakje
kruidnagels
▢
¾
zak
basterdsuiker
Instructies
Doe de wijn, het water, de vanillesuiker, basterdsuiker en kaneelstokjes in een grote pan.
Zet de pan op laag vuur en laat langzaam warm worden, maar niet koken.
Maak met een schilmesje lange inkepingen in de sinaasappelschillen.
Steek de kruidnagels verdeeld in de inkepingen van de sinaasappels.
Plaats de sinaasappels in de pan en laat het geheel 45 minuten op laag vuur trekken.
Wanneer de sinaasappels bol gaan staan, haal ze met een tang uit de pan en knijp ze lichtjes uit.
Serveer de glühwein in theeglazen.
Als je de glühwein later in gedeelten wilt opwarmen, verwijder dan de kaneelstokjes.
Indien gewenst, de glühwein boven een glas zeven voor een zachtere textuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een schijfje sinaasappel en een kaneelstokje voor extra aroma.
Wijnadvies:
Gebruik een volle rode wijn zoals Merlot of Cabernet Sauvignon voor de beste smaak.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
22
g
|
Sugar:
21
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Alcoholische drank
/
Dranken
/
Warme dranken
Land van herkomst
Duitsland
Jaargetijde:
Winter
Feestdagen etc
Kerst