Glühwein voor groot gezelschap
Ingrediënten
- 3 flessen wijn
- 3 liter water
- 3 grote sinaasappels gewassen
- 4 vanillesuiker
- 2 kaneel
- 1 zakje kruidnagel
- ¾ zakje basterdsuiker
- grote pan
- schuimspaan
- serveertang
- schilmesje
- Theeglazen
Instructies
- Doe de wijn, water, vanillesuiker, suiker en kaneel in de pan
- Zet op laag vuur
- Maak lange inkepingen in de schil van de sinaasappels
- Stop hier verdeeld de kruidnagelen in
- Doe het citrusfruit in de pan
- Laat het geheel op laag vuur trekken
- Wanneer de sinaasappels bol staan (na ongeveer 3 kwartier) deze eruit halen, terwijl u ze *iets uitknijpt met de tang
- De drank in gedeelten opwarmen, maar niet laten koken.
- Kan natuurlijk ook in zijn geheel worden gewarmd, maar dient dan wel te worden genuttigd.
- Bij gedeeltelijk opwarmen, wel de kaneelstokjes verwijderen.
- Eventueel boven een glas zeven