Warme Italiaanse aardappelsalade

Warme Italiaanse aardappelsalade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 1 deciliter olijfolie
  • grofgemalen zeezout
  • 1 rode ui
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 6 zongedroogde tomaten op olie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 4 eetlepel gehakte peterselie vers of diepvries
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • versgemalen peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in vieren of in grotere blokken.
  • Leg ze op een bakblik, giet er 2 eetlepels olijfolie over en bestrooi ze met zeezout.
  • Bak ze 25 minuten of tot ze gaar zijn in het midden van de oven, keer ze een paar keer om.
  • Pel de ui en snipper deze.
  • Halveer de olijven of snijd ze in plakjes.
  • Snijd de tomaten in reepjes.
  • Meng de ui, olijven, tomaten, kappertjes, peterselie, balsamicoazijn, zout, peper en de rest van de olijfolie.
  • Schep de warme aardappelen door deze dressing.
  • Serveer de salade lauwwarm met ciabattabrood en partjes citroen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

De balsamicoazijn kan worden vervangen door rodewijnazijn en het zeezout door gewoon keukenzout.

Wijnadvies:

Soave, Orvieto, een Müller-Thurgau uit Duitsland of een Luxemburgse Rivaner (9-11°C).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch