Whisky Gemarineerde Tijgergarnalen Cocktail
Equipment
Ingrediƫnten
- 500 g tijgergarnalen rauw en gepeld (diepvries)
- 2 stengels bleekselderij zeer fijn gesneden
- 75 g veldsla
- 30 g rucola
- 7 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels whisky
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel gedroogde dragon
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Ontdooi de tijgergarnalen volgens de gebruiksaanwijzing.
- Leg de bleekselderij in een kom en giet er kokend water overheen.
- Laat het na 1 minuut uitlekken in een vergiet.
- Verwijder eventuele worteltjes van de veldsla en scheur de rucola grof.
- Meng de bleekselderij met de veldsla en rucola.
- Klop de dressing van 5 eetlepels olie, 2 eetlepels whisky, mosterd, dragon, zout en peper naar smaak.
- Dep de ontdooide garnalen goed droog.
- Bak de garnalen in een koekenpan met de rest van de olie op matig vuur gaar, af en toe omscheppen.
- Druppel de rest van de whisky over de garnalen en laat op hoog vuur verdampen.
- Klop de whiskydressing op en schep het door de sla.
- Verdeel de sla over vier grote wijnglazen.
- Leg de garnalen erop.
- Garneer eventueel met bleekselderijgroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 25 g | Vet: 28 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 1 g