Whisky Gemarineerde Tijgergarnalen Cocktail

Whisky Gemarineerde Tijgergarnalen Cocktail

Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 500 g tijgergarnalen rauw en gepeld (diepvries)
  • 2 stengels bleekselderij zeer fijn gesneden
  • 75 g veldsla
  • 30 g rucola
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels whisky
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel gedroogde dragon
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Ontdooi de tijgergarnalen volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Leg de bleekselderij in een kom en giet er kokend water overheen.
  • Laat het na 1 minuut uitlekken in een vergiet.
  • Verwijder eventuele worteltjes van de veldsla en scheur de rucola grof.
  • Meng de bleekselderij met de veldsla en rucola.
  • Klop de dressing van 5 eetlepels olie, 2 eetlepels whisky, mosterd, dragon, zout en peper naar smaak.
  • Dep de ontdooide garnalen goed droog.
  • Bak de garnalen in een koekenpan met de rest van de olie op matig vuur gaar, af en toe omscheppen.
  • Druppel de rest van de whisky over de garnalen en laat op hoog vuur verdampen.
  • Klop de whiskydressing op en schep het door de sla.
  • Verdeel de sla over vier grote wijnglazen.
  • Leg de garnalen erop.
  • Garneer eventueel met bleekselderijgroen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 25 g | Vet: 28 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Internationaal