Wildbouillon met bosui

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 hertenbiefstukjes elk ongeveer 125 gr
  • 1 eetlepel boter
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 2 potten wildfond 380 ml per pot
  • 1 dl medium dry sherry
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 pakje croutons 75 gr
  • Keukenpapier

Instructies

  • Dep de hertenbiefstukjes droog met keukenpapier.
  • Verhit de boter in een koekenpan.
  • Bak de hertenbiefstukjes op hoog vuur gedurende 2 minuten aan elke kant tot ze gaar zijn.
  • Laat ze daarna, afgedekt, nog 3 minuten na garen op laag vuur.
  • Neem de biefstukjes uit de pan, laat ze afkoelen en snijd ze in kleine stukjes.
  • Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.

Bereiding:

  • Breng in een pan de wildfond met 7 1/2 dl water aan de kook.
  • Voeg de sherry toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de gesneden hertenbiefstuk en bosui door de bouillon en laat afgedekt 5 minuten zachtjes koken.
  • Verdeel de bouillon over acht soepkommen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de croutons apart.
Tip:
De hertenbiefstukjes kunnen goed van tevoren worden bereid en tot gebruik in de koelkast worden bewaard.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Voorgerechten
Feestdagen etc Kerst