Witlof Fritters
Equipment
- keukenpapier
Instructies
- Was de witlof, maak ze schoon en dep ze droog.
- Haal de blaadjes één voor één los.
- Verhit de frituurolie tot ongeveer 170 °C.
- Zeef de bloem boven een kom.
- Voeg de eierdooier en ongeveer 100 ml koud water toe aan de bloem en klop tot een vrij stevig beslag.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Wentel de witlofblaadjes één voor één door het beslag en frituur ze in porties in ongeveer 4 minuten goudbruin.
- Laat de witlof fritters uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze witlof fritters zijn heerlijk met een dipsaus van (verse) kaas en gaan goed samen met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 5 g | Vet: 7 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 1 g