Witlof Fritters

Witlof Fritters

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 struikjes witlof
  • 100 g bloem
  • 1 middelgrote eierdooier
  • Zout
  • Peper
  • Olie om te frituren

Instructies

  • Was de witlof, maak ze schoon en dep ze droog.
  • Haal de blaadjes één voor één los.
  • Verhit de frituurolie tot ongeveer 170 °C.
  • Zeef de bloem boven een kom.
  • Voeg de eierdooier en ongeveer 100 ml koud water toe aan de bloem en klop tot een vrij stevig beslag.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Wentel de witlofblaadjes één voor één door het beslag en frituur ze in porties in ongeveer 4 minuten goudbruin.
  • Laat de witlof fritters uitlekken op keukenpapier en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze witlof fritters zijn heerlijk met een dipsaus van (verse) kaas en gaan goed samen met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 5 g | Vet: 7 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Snack / Voorgerechten
Land van herkomst België / Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch