Witlofrolletjes met Mosterdkaas en Ham
Ovenschotel met witlof, ham, mosterdkaas en een romige kaassaus. Comfort food voor koude dagen.
Equipment
- pureestamper
Ingrediënten
- 1 beker zure room
- 1 el mosterd
- 1 ½ kg aardappelen
- 1 ½ dl melk
- 1 zakje kaassaus
- 12 plakjes ham
- 12 plakjes mosterdkaas
- 2 takjes peterselie fijngehakt
- 6 stronken witlof
Instructies
- Schil en halveer de aardappelen, kook ze gaar, giet ze af en stamp ze tot een grove puree.
- Hak de peterselie fijn en schep dit met zure room, melk en mosterd door de puree.
- Kook de witlof 3 minuten, neem ze uit de pan en laat ze afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schep de puree in de ovenschaal en strijk glad.
- Halveer de witlof overlangs.
- Leg ham op kaas, leg er een half witlofstruikje op en rol op.
- Leg de rolletjes op de puree.
- Bereid de saus volgens de aanwijzingen op het zakje en schenk over de witlof.
- Schuif de schotel 3-5 minuten in de oven tot de saus goudbruin is.
- Strooi er peterselie over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g