Witlofsoep van Allerhande

Witlofsoep van Allerhande

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 350 g witlof
  • 2 uien
  • 1 middelgrote aardappels kruimig
  • 25 g boter of margarine
  • 1 pot gevogeltefond 380 ml
  • 2 takjes peterselie
  • 2 tabletten kippenbouillon
  • 1 bekertje slagroom 125 ml
  • zout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Struikjes witlof wassen, schoonmaken en in reepjes snijden.
  • Uien pellen en snipperen.
  • Aardappel schillen, in blokjes snijden en wassen.
  • In grote pan boter verhitten.
  • Witlof en ui ca. 5 minuten zachtjes bakken, regelmatig omscheppen.
  • Aardappel, fond en 6 dl water toevoegen.
  • Groenten afgedekt ca. 25 minuten zachtjes laten koken.
  • Peterselie in kommetje fijnknippen.
  • Bouillontabletten aan soep toevoegen en al roerend oplossen.
  • Met staafmixer soep pureren.
  • Soep al roerend opnieuw aan de kook brengen.
  • Slagroom erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep in de diepe borden scheppen en peterselie erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met reepjes ham erdoor geroerd.
Ook te serveren als lunchgerech

Voedingswaarden

Calories: 235 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 10 g | Vet: 17 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst België