Witlofsoep van Allerhande
Equipment
Ingrediënten
- 350 g witlof
- 2 uien
- 1 middelgrote aardappels kruimig
- 25 g boter of margarine
- 1 pot gevogeltefond 380 ml
- 2 takjes peterselie
- 2 tabletten kippenbouillon
- 1 bekertje slagroom 125 ml
- zout
- versgemalen peper
Instructies
- Struikjes witlof wassen, schoonmaken en in reepjes snijden.
- Uien pellen en snipperen.
- Aardappel schillen, in blokjes snijden en wassen.
- In grote pan boter verhitten.
- Witlof en ui ca. 5 minuten zachtjes bakken, regelmatig omscheppen.
- Aardappel, fond en 6 dl water toevoegen.
- Groenten afgedekt ca. 25 minuten zachtjes laten koken.
- Peterselie in kommetje fijnknippen.
- Bouillontabletten aan soep toevoegen en al roerend oplossen.
- Met staafmixer soep pureren.
- Soep al roerend opnieuw aan de kook brengen.
- Slagroom erdoor roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Soep in de diepe borden scheppen en peterselie erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met reepjes ham erdoor geroerd.
Ook te serveren als lunchgerech
Ook te serveren als lunchgerech
Voedingswaarden
Calories: 235 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 10 g | Vet: 17 g