Witte chocolade knapperkoekjes in bonbonpapiertjes

Witte chocolade knapperkoekjes in bonbonpapiertjes

Supersnelle knapperige koekjes met witte chocolade, cornflakes en vrolijke suikermuisjes – klaar in een handomdraai en perfect voor bij de koffie of als traktatie.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Bonbonpapiertjes
  • theelepel
  • vuurvaste schaal

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 300 gram cornflakes
  • 1 doosje suikermuisjes
  • 5 repen witte chocolade

Instructies

  • Breek de witte chocolade in stukjes.
  • Doe de chocoladestukjes in een vuurvaste schaal of pan.
  • Smelt de chocolade au-bain-marie met 2 eetlepels zonnebloemolie.
  • Zet de bonbonpapiertjes klaar.
  • Meng beetje bij beetje de cornflakes voorzichtig door de gesmolten chocolade.
  • Vul de bonbonpapiertjes met het chocolademengsel met behulp van een theelepeltje.
  • Bestrooi de gevulde papiertjes met suikermuisjes.
  • Laat de koekjes 30 minuten uitharden in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer op een decoratief schaaltje met een kopje muntthee of espresso.
Wijnadvies:

Geen wijnadvies nodig; combineer liever met een zoete drank zoals muntthee of chocolademelk.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 34 g | Protein: 3 g | Vet: 14 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Snack / Tussendoortje / Zuivel
Land van herkomst Marokko
Jaargetijde: Alle Jaargetijden