Witte Kool met Kip, Pinda’s en Garam Masala

Witte kool met kip, pinda’s en garam masala

Witte Kool met Kip, Pinda’s en Garam Masala

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram witte kool fijn gesneden
  • 1 kipfilet in blokjes
  • 1 kleine ui fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 eetlepel garam masala
  • Snufje zout
  • Handje ongezouten pinda’s
  • 100 gram basmati rijst

Instructies

  • Bereiding
  • Kook de basmati rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met een snufje zout.
  • Verhit ondertussen een koekenpan en bak de kipfilet met de ui, knoflook en garam masala tot de kip goudbruin en gaar is.
  • Voeg de fijn gesneden witte kool toe aan de pan en laat het geheel enkele minuten sudderen tot de kool zacht is.
  • Meng de ongezouten pinda’s door het kip- en koolmengsel.
  • Serveer de gekookte basmati rijst met het kip- en koolmengsel erbovenop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een lichte witte wijn zoals een Riesling of een Grüner Veltliner.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kip / Noten
Land van herkomst India
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij