Witte zalmfilet met romige Rodenbachsaus

Witte zalmfilet met romige Rodenbachsaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 stukken zalmfilet van 150 gr ,als voorgerecht, anders 200 gr

Bouillon:

  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 ajuin
  • 1 kruidnagel
  • 1 takje selder
  • enkele peterseliestaarten
  • 2 flessen Rodenbach
  • peper
  • zout

Voor het garnituur:

  • ½ kg wortelen
  • 2 stengels prei julienne gesneden
  • 1 kg mosselen verse / gaar gemaakt met een flinke scheut Rodenbach
  • ¼ liter room

Instructies

  • Laat de porties zalmfilet in de vooraf klaargemaakte groentebouillon ± 10 minuten
  • zachtjes koken.
  • Haal de vis uit de pan en houd hem op een schotel warm.
  • Bereid intussen de mosselen voor het garnituur en haal ze uit de schelpen.
  • Laat het mosselkookvocht tot op de helft inkoken.
  • Snijd de groentejulienne en stoof die gaar.
  • Laat een deel van het kookvocht van de zalmfilets tot op de helft inkoken.
  • Maak een beetje blonde roux met 1 lepel boter en 1 lepel bloem.
  • Bevochtig met het ingekookte mosselvocht en de ingekookte visbouillon en laat onder voortdurend roeren tot op de gewenste dikte inkoken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg tenslotte de room, de groentejulienne en de mosselen toe.
  • Schik de zalmfilets midden op een dienschotel en nappeer met de romige Rodenbachsaus.
  • Breng rondom een krans duchesse aardappelen aan en bestrooi het geheel met peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Duchesse aardappelen kunt u ook door gekookte aardappelen vervangen; geef die er apart bij.
Serveer met een Rodenbach.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zalm
Land van herkomst België