Wittebonensalade met artisjokken

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pot witte bonen netto 350 g, AH,
  • 1 blikje artisjokharten netto 185 g, Royal Mail,
  • 1 rode ui
  • 1 takje tijm zakje á 15 g,
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 dl droge witte wijn
  • zout versgemalen zwarte peper
  • 10 zwarte olijven zonder pit potje, Drossa,
  • 1 takje peterselie

Instructies

VoorBereiden:

  • Witte bonen in zeef afspoelen onder koud water en laten uitlekken.
  • Artisjokharten laten uitlekken en in vieren snijden.
  • Bonen en artisjokharten in schaal doen en door elkaar scheppen.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Tijmblaadjes van takje nemen.
  • Olie verhitten en ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Citroensap, wijn en tijm toevoegen en ca. 5 minuten tegen de kook aan verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper en door bonen scheppen (= bonensalade).
  • Bonensalade afgedekt ca. 30 minuten op koele plaats zetten, af en toe omscheppen. Intussen peterselie in kleine plukjes verdelen.

Bereiden: :

  • Salade garneren met olijven en peterselie.
  • Serveren met warm stokbrood of ciabatta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Groenten / Lunch / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch