Wittebonensalade met artisjokken
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 1 pot witte bonen netto 350 g, AH,
- 1 blikje artisjokharten netto 185 g, Royal Mail,
- 1 rode ui
- 1 takje tijm zakje á 15 g,
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 dl droge witte wijn
- zout versgemalen zwarte peper
- 10 zwarte olijven zonder pit potje, Drossa,
- 1 takje peterselie
Instructies
VoorBereiden:
- Witte bonen in zeef afspoelen onder koud water en laten uitlekken.
- Artisjokharten laten uitlekken en in vieren snijden.
- Bonen en artisjokharten in schaal doen en door elkaar scheppen.
- Ui pellen en snipperen.
- Tijmblaadjes van takje nemen.
- Olie verhitten en ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
- Citroensap, wijn en tijm toevoegen en ca. 5 minuten tegen de kook aan verwarmen.
- Op smaak brengen met zout en peper en door bonen scheppen (= bonensalade).
- Bonensalade afgedekt ca. 30 minuten op koele plaats zetten, af en toe omscheppen. Intussen peterselie in kleine plukjes verdelen.
Bereiden: :
- Salade garneren met olijven en peterselie.
- Serveren met warm stokbrood of ciabatta.