Wok garnalen met rijstsalade

Wok garnalen met rijstsalade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 gram rijst basmati
  • wok olie
  • 3 lenteui
  • 400 gram garnalen
  • 600 gram wokgroenten met paprika
  • woksaus Indonesische zoete soja
  • 3 eetlepel(s) koriander
  • 1 limoen

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook met wat ketjap.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in 8 minuten gaar.
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
  • Laat de rijst daarna zonder deksel koud worden onder regelmatig omscheppen.
  • Was en snijd de lente-uitjes in schuine plakken.
  • Wok de garnalen in 2 minuten en wok daarna de groenten mee tot ze beetgaar zijn.
  • Voeg de woksaus toe en laat alles 1 minuut intrekken.
  • Meng in een grote kom de rijst met de lente-uitjes en de koriander.
  • Boen de limoen schoon en rasp de schil boven de rijst.
  • Breng evt. op smaak met wat zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Oosters