Wokgroenten met rode bonen en geitenkaas
Een kleurrijk en kruidig bijgerecht met rode bonen, paprika en zachte geitenkaas. Snel klaar in de wok en heerlijk vegetarisch.
Ingrediënten
- 1 blik rode bonen ca. 350 g
- 1 gele paprika zonder zaadjes, in repen
- 1 rode paprika zonder zaadjes, in repen
- 100 g zachte geitenkaas in blokjes of verkruimeld
- 1 teentje knoflook gehakt
- ½ el versgehakte tijm of 1/2 tl gedroogd
- 2 el wokolie of arachideolie
- 2 lente-/bosuitjes in stukjes van 2 cm
- mespuntje paprikapoeder
- versgemalen peper
- zout
Instructies
- Giet de bonen af, spoel ze met koud water en laat uitlekken.
- Verhit de olie in een wok.
- Fruit de knoflook kort.
- Voeg de paprika toe en roerbak 4 minuten.
- Voeg de bosui, tijm en bonen toe en roerbak 2 minuten.
- Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
- Serveer bestrooid met geitenkaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met knapperig stokbrood of als vulling in een warme tortilla. Wijnadvies: Een frisse Sauvignon Blanc of droge rosé past goed bij de romige geitenkaas en de paprika.
Lekker met knapperig stokbrood of als vulling in een warme tortilla. Wijnadvies: Een frisse Sauvignon Blanc of droge rosé past goed bij de romige geitenkaas en de paprika.
Voedingswaarden
Calories: 310 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 11 g | Vet: 19 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 7 g