Wokgroenten met rode bonen en geitenkaas

Wokgroenten met rode bonen en geitenkaas

Een kleurrijk en kruidig bijgerecht met rode bonen, paprika en zachte geitenkaas. Snel klaar in de wok en heerlijk vegetarisch.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blik rode bonen ca. 350 g
  • 1 gele paprika zonder zaadjes, in repen
  • 1 rode paprika zonder zaadjes, in repen
  • 100 g zachte geitenkaas in blokjes of verkruimeld
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • ½ el versgehakte tijm of 1/2 tl gedroogd
  • 2 el wokolie of arachideolie
  • 2 lente-/bosuitjes in stukjes van 2 cm
  • mespuntje paprikapoeder
  • versgemalen peper
  • zout

Instructies

  • Giet de bonen af, spoel ze met koud water en laat uitlekken.
  • Verhit de olie in een wok.
  • Fruit de knoflook kort.
  • Voeg de paprika toe en roerbak 4 minuten.
  • Voeg de bosui, tijm en bonen toe en roerbak 2 minuten.
  • Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  • Serveer bestrooid met geitenkaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker met knapperig stokbrood of als vulling in een warme tortilla.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of droge rosé past goed bij de romige geitenkaas en de paprika.

Voedingswaarden

Calories: 310 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 11 g | Vet: 19 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Hapjes / Lunch / Vleesvervangers
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch