Wortel uiensoep

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500 gr hutspotgroenten panklare
  • 2 aardappels vastkokend,
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 stukjes foelie
  • 1 rookworst 350 g,
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • In grote pan olie verhitten.
  • Hutspotgroenten ca. 4 minuten zachtjes fruiten.
  • Intussen aardappels schillen, wassen en in kleine blokjes snijden.

Aan hutspotgroenten toevoegen:

  • aardappelblokjes, 1 liter water, bouillontabletten, laurierblaadjes en foelie.
  • Aan de kook brengen en geheel in ca. 15 minuten zachtjes gaarkoken.
  • Rookworst in plakjes snijden.
  • 1/4 Deel van hutspotgroenten en aardappels (met schuimspaan) uit soep op bord scheppen.
  • Rest van groenten en bouillon met staafmixer tot glad gebonden soep pureren.
  • Rookworst en rest van groenten erdoor roeren.
  • Soep nog ca. 2 minuten doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper.
  • Overdoen in soepkommen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vlees