Wortelkaasballetjes met rode peper

Porties: 16 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g worteljulienne
  • ½ rode peper in reepjes
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 80 g geraspte oude kaas
  • 1 groot ei losgeklopt
  • eetlepel bloem
  • zout
  • 6 eetlepels paneermeel
  • frituurolie

Instructies

  • In keukenmachine brood fijn verkruimelen.
  • Worteljulienne, rode peper en bosui toevoegen en (met pulse-knop) in 2-3 korte stoten alles goed mengen.
  • Kaas, ½ deel van ei en bloem erdoor mengen.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Goed door elkaar kneden tot stevig, samenhangend mengsel.
  • Zo nodig meer bloem of ei toevoegen.
  • Wortelmengsel tot ca. 16 kleine balletjes vormen. Balletjes door paneermeel rollen. In frituurpan olie verhitten tot 175 °C.
  • Wortelballetjes met ca. 8 tegelijk in ca. 3 minuten goudbruin en gaar frituren.
  • Laten uitlekken op dikke laag keukenpapier.
  • Serveren op schaal met cocktailprikkers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kaas
Land van herkomst Wereldkeuken