Wortelquiche met Sjalotten en Salie
Deze smaakvolle wortelquiche met sjalotten, olijven en een romige crème fraîche vulling, afgewerkt met salieblaadjes, is een perfecte vegetarische keuze voor lunch of diner. Het knapperige bladerdeeg maakt het helemaal af!
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 8 wortels in vieren gedeeld en geblancheerd
- 2 lange sjalotten in vieren gedeeld
- 2 pakjes crème fraîche à 150 g
- 3 eieren
- 2 teentjes knoflook gehakt
- 100 g olijven grof gesneden
- 12 salieblaadjes
- ½ tl zout
- ½ tl peper
- ½ tl nootmuskaat
Instructies
- Bereid het bladerdeeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
- Vet de bakvorm in en leg het bladerdeeg erin, druk het goed aan en snijd de overhangende randen af.
- Leg de geblancheerde wortels, sjalotten en olijven in lagen op de bladerdeegbodem.
- Meng de crème fraîche met de gehakte knoflook en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Giet het crème fraîche-mengsel over de groenten en strooi de salieblaadjes eroverheen.
- Bak de wortelquiche in de voorverwarmde oven op 180°C gedurende ca.
- 40 minuten totdat de quiche goudbruin en gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 8 g | Vet: 22 g | Zout: 1 mg | Sugar: 5 g