Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- soeppan
- pepermolen
Ingrediënten
- 1 grote winterpeen
- 2 eetlepel(s) olie
- 100 ml sinaasappelsap
- 750 ml kippenbouillon van tablet
- 1 schaaltje rundersoepballetjes verse ca. 200 g
- versgemalen zwarte peper
- 4 eetlepel(s) slagroom
Instructies
- Winterpeen schoonmaken en in plakken snijden.
- In soeppan 1 eetlepel olie verwarmen en wortelplakjes 5 minuten zachtjes bakken.
- Sinaasappelsap en bouillon erbij schenken en met deksel op pan aan de kook brengen.
- Soep 10-15 minuten zachtjes laten doorkoken.
- Intussen soepballetjes iets platter drukken, tot vorm van pepernoot.
- Beetje grove peper erboven malen.
- In koekenpan rest van olie verwarmen en gehaktballetjes in 5 minuten bruinbakken,
- Halverwege voorzichtig keren.
- Staafmixer in pan zetten en soep pureren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Soep in vier diepe borden scheppen en gehaktballetjes erover verdelen.
- Slagroom door soep roeren.