Wortelsoep met pepernoten van gehakt

Wortelsoep met 'pepernoten' van gehakt

Wortelsoep met pepernoten van gehakt

Snel te maken / AllerHande november 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote winterpeen
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 750 ml kippenbouillon van tablet
  • 1 schaaltje rundersoepballetjes verse ca. 200 g
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 eetlepel(s) slagroom

Instructies

  • Winterpeen schoonmaken en in plakken snijden.
  • In soeppan 1 eetlepel olie verwarmen en wortelplakjes 5 minuten zachtjes bakken.
  • Sinaasappelsap en bouillon erbij schenken en met deksel op pan aan de kook brengen.
  • Soep 10-15 minuten zachtjes laten doorkoken.
  • Intussen soepballetjes iets platter drukken, tot vorm van pepernoot.
  • Beetje grove peper erboven malen.
  • In koekenpan rest van olie verwarmen en gehaktballetjes in 5 minuten bruinbakken,
  • Halverwege voorzichtig keren.
  • Staafmixer in pan zetten en soep pureren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep in vier diepe borden scheppen en gehaktballetjes erover verdelen.
  • Slagroom door soep roeren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Soep / Vlees / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Sinterklaas