A la minute gerookte zalm op spinaziecrème

A la minute gerookte zalm op spinaziecrème

A la minute gerookte zalm op spinaziecrème
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 stukken zalm ontdaan van huid en graten
  • Rookdoos met een soeplepel zaagsel van beuk
  • Zout
  • Dille
  • Olie

Voor de spinaziecrème:

  • 250 g grofgehakte spinazie
  • ½ sjalotje
  • 50 g boter
  • 100 g dikke room
  • Dragon
  • Basilicum
  • Peterselie
  • Zout
  • Peper
  • Citroensap

Instructies

  • Bestrooi de zalm met een beetje zout en smeer in met olie.
  • Strooi een lepel zaagsel op de bodem van de rookdoos, leg de vis op het rooster, sluit de doos en zet deze op een vlam (ongeveer tien minuten).
  • Verwarm de spinazie samen met het fijngehakte sjalotje en de boter al roerend.
  • Voeg de room en de fijngehakte kruiden toe en pureer alles in een mixer.
  • Breng op smaak met zout, peper en citroensap naar eigen voorkeur.
  • Verwarm de crème en verdeel deze over vier warme borden.
  • Schik de gerookte zalm in de saus en decoreer met grof zout, een beetje peper en dille.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van dit heerlijke gerecht van gerookte zalm op spinaziecrème, bereid à la minute!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vis / Zalm
Land van herkomst Wereldkeuken