Aardappel appelgratin
Allerhande 2-2005
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels geschild
- 1 tuinkruidenbouillontablet
- 3 eetlepels plantaardige margarine
- 3 uien in ringen
- 1 schaaltje Tivali fijngehakt 175 g, AH
- Nootmuskaat
- 6 goudrenetten geschild en in stukjes
- 50 g paneermeel
Instructies
- Kook de aardappels in circa 20 minuten in water met zout gaar.
- Giet ze af en laat ze afkoelen.
- Snij ze in plakjes.
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Los het bouillontablet op in 400 ml kokend water.
- Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de uienringen goudbruin.
- Schep ze uit de pan en bewaar ze.
- Voeg nog 1 eetlepel boter toe aan het bakvet.
- Bak de Tivali 3 minuten.
- Schep de gebakken ui erdoor.
- Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Verdeel de helft van het mengsel over de bodem van een ovenschaal.
- Bedek met de helft van de appelstukjes en aardappelplakjes.
- Bestrooi met zout en peper.
- Verdeel de rest van het gehakt, appel en aardappel erover.
- Schenk de bouillon erover en laat even intrekken.
- Bestrooi de bovenkant met paneermeel.
- Verdeel de rest van de boter in flinters erover.
- Bak de schotel in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een gemengde salade.