Aardappel vistaart

Aardappel vistaart

AllerHande juni 2002
Recept categorie(ën) Groenten, Hartige taart, Vis
Voorbereidingstijd 35 minuten
40 minuten
Aantal porties: 4
Calorieën 325kcal

Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Aardappels schillen en in dunne plakjes snijden.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden.
  • Peterselie fijnhakken.
  • Kabeljauwfilet in kleine stukjes snijden en in kom doen.
  • Ansjovisfilets in stukjes snijden en met mierikswortel en peper naar smaak door kabeljauw scheppen.
  • Boter smelten en taartvorm met gesmolten boter bestrijken.
  • 1/3 Deel van aardappelplakjes over bodem verdelen.
  • Vismengsel erover verdelen.
  • Helft van bosui en peterselie erover strooien.
  • Hierover weer laag aardappel en rest van vis verdelen.
  • Bestrooien met rest van bosui en peterselie.
  • In kom eieren loskloppen met slagroom, peper en nootmuskaat en over taart schenken.
  • Paneermeel erover strooien en rest van boter erover sprenkelen.
  • Taart in midden van oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Warm of lauwwarm serveren.

Voedingswaarden:

Calorieën: 325 kcalkoolhydraten: 18 gEiwit: 16 gVet: 21 g

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept