Aardappel vistaart
AllerHande juni 2002
Aantal porties:
Calorieën 325kcal
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
- 500 g aardappels
- 3 bosuitjes
- 3 takjes peterselie
- 300 g kabeljauwfilet
- 1 blikje Ansjovis filets
- 1 eetlepel(s) mierikswortel (potje geraspte )
- versgemalen peper
- 25 g boter
- 2 eieren
- 250 ml slagroom
- nootmuskaat
- 2 eetlepel(s) paneermeel
Bereidingswijze:
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Aardappels schillen en in dunne plakjes snijden.
- Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden.
- Peterselie fijnhakken.
- Kabeljauwfilet in kleine stukjes snijden en in kom doen.
- Ansjovisfilets in stukjes snijden en met mierikswortel en peper naar smaak door kabeljauw scheppen.
- Boter smelten en taartvorm met gesmolten boter bestrijken.
- 1/3 Deel van aardappelplakjes over bodem verdelen.
- Vismengsel erover verdelen.
- Helft van bosui en peterselie erover strooien.
- Hierover weer laag aardappel en rest van vis verdelen.
- Bestrooien met rest van bosui en peterselie.
- In kom eieren loskloppen met slagroom, peper en nootmuskaat en over taart schenken.
- Paneermeel erover strooien en rest van boter erover sprenkelen.
- Taart in midden van oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Warm of lauwwarm serveren.
Voedingswaarden:
Calorieën: 325 kcalkoolhydraten: 18 gEiwit: 16 gVet: 21 g
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept