Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Breng de hamschijven met 2 liter water en zout aan de kook.
- Laat ze 120 minuten zachtjes trekken met het deksel schuin op de pan.
- De bouillon mag niet koken.
- Laat het kruidenbuiltje meetrekken.
- Snijd de prei in dunne ringen en de geschilde aardappels in kleine blokjes.
- Smelt de boter en fruit de prei ± 5 minuten.
- Zeef de bouillon.
- Verwijder evt. het zwoerd en het vet van het vlees, haal het vlees van het bot en snijd het in
- kleine stukjes.
- Voeg de tijm en de prei toe aan de bouillon en breng de soep aan de kook.
- Laat de aardappelblokjes ± 15 minuten zachtjes meekoken.
- Voeg de melk en de verse kruiden toe en pureer de soep met een staafmixer.
- Voeg het vlees toe en laat de soep nog ± 5 minuten zachtjes koken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met knapperig stokbrood.