Aardappelsoep met linzen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) Bak & Braad vloeibaar
  • 1 ui gesnipperd
  • 125 g gerookte spekreepjes
  • 2 runderbouillontabletten
  • 600 g vastkokende aardappelen zak à 2 kg, geschild en in stukken
  • 200 g gedroogde linzen pak of zak
  • 2 vleestomaten in stukjes
  • 1-2 eetlepel(s) kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • 4 eetlepel(s) verse koriander geknipt

Instructies

  • Verhit het vloeibare bakvet in een soeppan en fruit de ui 3 minuten op een halfhoog vuur.
  • Voeg de spekreepjes toe en bak ze al omscheppend 3 minuten mee.
  • Schenk 1 l water erbij en voeg de bouillontabletten, de aardappelen, de linzen, de tomaat, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak toe.
  • Breng alles aan de kook.
  • Kook de soep 45 minuten op een laag vuur met de deksel op de pan totdat de linzen gaar zijn.
  • Roer af en toe goed om.
  • Lekker met meergranenbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

La Maronette, Biologische Sauvignon Blanc
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch