Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 plakjes gerookt spek zonder zwoerd
- 450 g aardappels bloemige
- 450 g uien
- 25 g boter
- 6 dl kippenbouillon
- 6 dl melk
- 100 g conchigliette droge
- 1½ dl room
- verse peterselie fijngehakt
- zout
- zwarte peper
- versgeraspte Parmezaanse kaas om erbij te serveren.
- knoflookbrood om erbij te serveren.
pestosaus:
- 60 g peterselie verse fijngehakt
- 2 teentjes knoflook gekneusd
- 60 g pijnboompitten gehakt
- 2 eetlepel basilicumblaadjes verse fijngehakt
- 60 g Parmezaanse kaas versgeraspte
- witte peper
- 1½ dl olijfolie
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de pesto 2 minuten in een keukenmachine of maak ze handmatig fijn.
- Snijd het spek en de aardappel fijn en snipper de ui.
- Fruit het spek 4 minuten.
- Roer de boter, de aardappel en de ui erdoor en bak ze 12 minuten mee.
- Voeg de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat de soep 12 tot 14 minuten zachtjes koken.
- Meng de room erdoor en laat dit mengsel 5 minuten mee koken.
- Voeg de peterselie, zout en peper en 2 eetlepels pestosaus toe.
- Schep de soep in soepkommen en serveer met Parmezaanse kaas en knoflookbrood.