Aardappelsoep
Aantal porties:
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 ½ liter bouillon
- 1 ½ kg aardappels
- 4 grote ui
- 3 prei
- 50 gram boter
- 50 gram peterselie
- peper
- tijm (laurier)
- kruidnagel
- nootmuskaat
- zout
Bereidingswijze:
- Reinig de uien, was ze en snijd ze in stukken.
- Verhit de vetstof en fruit hierin de uien.
- Voeg de bouillon en de kruiden toe.
- Reinig de preien en schil de aardappelen.
- Was ze en snijd de preien en de aardappelen in stukken van ± 2 cm.
- Voeg ze bij de bouillon en laat ze in een gesloten pan gaar koken.
- Verwijder eventueel de kruiden of het kruidentuiltje en zeef de soep.
- Giet de soep in een soepterrine.
- Was, droog en hak de peterselie fijn en strooi deze in de soep.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept