Aardbeiensoep 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g aardbeien
  • 1 snuifje kaneel
  • 2 eetlepel(s) poedersuiker
  • 1 dl fruitige witte wijn
  • 8 blaadjes munt

Instructies

  • De steeltjes en kroontjes van de aardbeien halen.
  • De vruchten schoonspoelen en drogen met keukenpapier.
  • De aardbeien in stukken snijden en kort aan de kook brengen met een snuifje kaneel.
  • De aardbeien pureren en de puree door een fijne zeef wrijven.
  • Poedersuiker en witte wijn bij de fruitmousse doen.
  • De soep laten afkoelen en in de koelkast zetten.
  • Voor het opdienen versieren met blaadjes munt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze soep kan op een warme dag als fris voorgerecht of als zomers nagerecht geserveerd worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert / Soep / Voorgerechten