Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 kg rabarber
- 200 gram suiker
- 500 gram aardbeien
voor de sorbet
- 650 g aardbeien
- 0.5 citroen sap er van
- 225 g suiker
Instructies
- De aardbeien voor de sorbet wassen, afgieten, staartjes verwijderen en in vieren snijden.
- Ze in een schaal mixen met het citroensap en de suiker.
- Mixen tot u een goed vloeibare massa verkrijgt. In de ijsmachine gieten en laten draaien tot hij voldoende opgesteven is.
- De rabarber overlangs schillen, in stukjes van 2 à 3 cm versnijden en in koud water wassen.
- Doe vervolgens de rabarber en de suiker samen in een kookpot.
- Afdekken en 10 à 15 minuten op een zacht vuurtje koken totdat de rabarber lichtjes al dente wordt.
- Laten afkoelen.
- De aardbeien wassen, hun staartjes verwijderen en ze in 2 of 4 versnijden.
- De aardbei-kwartjes en stukjes rabarber gemengd in schaaltjes of bordjes schikken.
- Overgieten met een beetje siroop.
- Versieren met 1 of 2 bolletjes sorbet.