Aardbeiensorbet met lentefrisse aardbeitjes en rabarber

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg rabarber
  • 200 gram suiker
  • 500 gram aardbeien

voor de sorbet

  • 650 g aardbeien
  • 0.5 citroen sap er van
  • 225 g suiker

Instructies

  • De aardbeien voor de sorbet wassen, afgieten, staartjes verwijderen en in vieren snijden.
  • Ze in een schaal mixen met het citroensap en de suiker.
  • Mixen tot u een goed vloeibare massa verkrijgt. In de ijsmachine gieten en laten draaien tot hij voldoende opgesteven is.
  • De rabarber overlangs schillen, in stukjes van 2 à 3 cm versnijden en in koud water wassen.
  • Doe vervolgens de rabarber en de suiker samen in een kookpot.
  • Afdekken en 10 à 15 minuten op een zacht vuurtje koken totdat de rabarber lichtjes al dente wordt.
  • Laten afkoelen.
  • De aardbeien wassen, hun staartjes verwijderen en ze in 2 of 4 versnijden.
  • De aardbei-kwartjes en stukjes rabarber gemengd in schaaltjes of bordjes schikken.
  • Overgieten met een beetje siroop.
  • Versieren met 1 of 2 bolletjes sorbet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / IJs