Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
TAARTJE:
- 16 plakken bladerdeeg
- poedersuiker
- 500 gr aardbeien
- acetaat
- boter
VULLING :
- 500 gr aardbeienpuree
- 150 gr suiker
- 1 eetl citroensap
- ½ dl fraises des bois
- 10 gr gelatine
- 250 gr aardbeien
- 2½ dl room
AARDBEIENGELEI:
- 250 gr aardbeien
- 100 gr suiker
- 4 dl water
- 8 gr gelatine
GARNERING
- 250 gr aardbeien
- ½ ltr water
- 200 gr suiker
- ½ ltr aardbeienpuree
- 1 eetl citroensap
- 1 eetl versgemalen peper
GARNERING
- 4 bakjes atsina cress
VANILLEKOEKJE
- 200 gr poedersuiker
- 50 gr bloem
- ¾ dl melk
- 75 gr boter
- 1 thl vanille
Instructies
TAARTJE :
- Rol de plakken bladerdeeg op wat bloem dun uit.
- Steek hieruit ronde plakken ter grootte van de ringen.
- Prik deze goed in, leg opbakplaat en laat 15 minuten rusten.
- Bak ze op 180 graden 10 minuten.
- Bestuif ze hierna met poedersuiker en bak nog 10 miuten en laat afkoelen.
- Bekleed de ringen met acetaat, bestrijk met gesmolten boter en leg onderin een korstbodem.
- Snijd de aardbeien in plakken en bekleed de binnenkant van de ringen hiermee en zet in koeling.
VULLING :
- Breng de helft van de aardbeienpuree met het citroensap, de fraises des bois en de suiker aan de kook.
- Week de gelatine in ruim koud water.
- Roer als de puree kookt de gelatine er van het vuur af door en voeg de andere helft van de puree toe en laat op ijswater hangend worden.
- Klop de room op en spatel deze door de hangende massa.
- Spatel de kleingesneden aardbeien er door en schep in de ringen.
- Druk het andere plakje korst er op en laat in koeling opstijven.
AARDBEIENGELEI :
- Breng het water metd aardbeien en de suiker aan de kook en laat op laag vuur trekken gedurende 20 minuten.
- Passeer door zeef.
- Week de gelatine in koud water.
- Breng de aardbeienvloeistof aan de kook, haal van het vuur af en roer de gelatine er door.
- Laat afkoelen.
SORBET :
- Breng het water metde suiker aan de kook.
- Voeg de aardbeienpuree, citroensap en de peper toe en laat afkoelen.
VANILLEKOEKJE :
- Meng de poedersuikermet de bloem en de vanille.
- Voeg de melk en de gesmolten boter toe en roer geheel tot een glad beslag.
- Laat beslag 12 uur in koeling rusten.
- Smeer het uit op een siliconen mat.
- Bakhet op 160 graden i 8 tot 10 minuten.
- Laat afkoelen en breek of snijd in gewenste vorm.
AFWERKING :
- Snijd de aardbeien voor de garnering in plakken en leg deze op de taartjes.
- Dek af met aardbeiengelei en zet in de koeling.
SORBET :
- Turbineer de sorbet.
DRESEREN :
- Zet de taartjes op de borden.
- Schep er een quenelle sorbetl langs.
- Garneer met atsina cress en vanille koekje.