Ansjovis-knoflookdip met rauwe groenten

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 5 Bospeen
  • 5 teentjes knoflook
  • 100 gram ansjovis blik
  • 125 ml olijfolie
  • 60 ml roomboter

Instructies

  • Paprika wassen, in kwarten snijden en schoonmaken. 
  • Kwarten elk in 8 rechthoekige stukjes snijden. 
  • Bleekselderij wassen, in lengte halveren en in reepjes snijden. 
  • Peentjes schoonmaken, wassen en in dunne repen snijden. 
  • Knoflook pellen en fijnhakken. 
  • Ansjovisfilets laten uitlekken en fijnsnijden.
  • In steelpan met dikke bodem olie op laag vuur verwarmen. 
  • Knoflook toevoegen en kort meewarmen, niet laten kleuren. 
  • Ansjovis toevoegen en op heel laag vuur ca. 5 minuten al kloppend met vork verwarmen en laten smelten (olie niet laten borrelen). 
  • Boter erdoor roeren en laten smelten. 
  • Ansjovisdip serveren op warmhoudplaatje. 
  • Serveren met groenten en eventueel blokjes (warme) ciabatta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus / Vis
Land van herkomst Italië