Warme Appelpartjes in Siroop met Vanillekwark

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 g appels Jonagold of Elstar
  • 1 dl appelsap
  • 1 el suiker
  • 200 g magere kwark
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Kaneelpoeder

Instructies

  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne partjes.
  • Bak de appelpartjes in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur, roer regelmatig tot ze lichtbruin zijn.
  • Voeg het appelsap toe en bestrooi met suiker.
  • Verwarm zachtjes tot de appelpartjes rondom bedekt zijn met een dun laagje siroop.
  • Meng de kwark en vanillesuiker in een kom.
  • Schep de warme appelpartjes op vier borden.
  • Bestrooi met een beetje kaneelpoeder en schep de vanillekwark ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn, zoals een Moscato d'Asti, vormt een perfecte aanvulling op dit zoete en fruitige dessert.

Voedingswaarden

Calories: 179 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 1 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 27 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht / Zuivel
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch