Apple crumble met vanille ijs en karamel
Ingrediënten
- 150 gram bloem
- 150 gram suiker
- 100 gram boter en extra om de kom in te smeren
- 1 el basterdsuiker
- snuf kaneel
- 5 appels naar keuze
Ingrediënten voor de karamel:
- 200 gram suiker
- 90 gram water
- 90 gram boter
- 125 ml slagroom ongeklopt
Instructies
- Breng voor de karamel de suiker met het water aan de kook.
- Laat het geheel nu koken tot je een mooie goudgele siroop krijgt.
- Neem de pan van het vuur en voeg de boter toe.
- Roer door totdat de boter gesmolten is.
- Voeg de slagroom toe en roer nogmaals door. Schenk de karamel over in een andere kom en laat deze afkoelen.
- Meng de bloem met de suiker.
- Voeg nu de in blokjes gesneden boter toe en wrijf de boter onder de bloem en suiker.
- Je moet net zo lang door gaan totdat de boter geheel in de bloem is op gegaan.
- Schil de appeltjes en snijd ze in blokjes.
- Meng de eetlepel bruine suiker en de kaneel onder de appeltjes en hussel het eens door.
- Wrijf een vuurvaste kom in met wat boter en leg hierop de appeltjes.
- Bedek de appeltjes met de kruimels en bak het geheel in een voorverwarmde oven van 180°C in ca 40 à 45 minuutjes af.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de crumble warm met een bolletje ijs, schenk de karamel over het ijs en de crumble en geef er nog een lekkere kop koffie bij.