Apple crumble met vanille ijs en karamel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 100 gram boter en extra om de kom in te smeren
  • 1 el basterdsuiker
  • snuf kaneel
  • 5 appels naar keuze

Ingrediënten voor de karamel:

  • 200 gram suiker
  • 90 gram water
  • 90 gram boter
  • 125 ml slagroom ongeklopt

Instructies

  • Breng voor de karamel de suiker met het water aan de kook. 
  • Laat het geheel nu koken tot je een mooie goudgele siroop krijgt. 
  • Neem de pan van het vuur en voeg de boter toe. 
  • Roer door totdat de boter gesmolten is. 
  • Voeg de slagroom toe en roer nogmaals door. Schenk de karamel over in een andere kom en laat deze afkoelen.
  • Meng de bloem met de suiker. 
  • Voeg nu de in blokjes gesneden boter toe en wrijf de boter onder de bloem en suiker. 
  • Je moet net zo lang door gaan totdat de boter geheel in de bloem is op gegaan. 
  • Schil de appeltjes en snijd ze in blokjes. 
  • Meng de eetlepel bruine suiker en de kaneel onder de appeltjes en hussel het eens door. 
  • Wrijf een vuurvaste kom in met wat boter en leg hierop de appeltjes. 
  • Bedek de appeltjes met de kruimels en bak het geheel in een voorverwarmde oven van 180°C in ca 40 à 45 minuutjes af.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de crumble warm met een bolletje ijs, schenk de karamel over het ijs en de crumble en geef er nog een lekkere kop koffie bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Nagerecht - Dessert