Arabische auberginesoep
Equipment
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 aubergines
- 1 kaneelstokje
- olijfolie om in te bakken
- 1,4 l water
- 500 ml gezeefde tomaten
- 2 groentebouillonblokjes
- 499 gram kikkererwten
- 1 tl harissa
- 1 bos(jes) koriander
- 1 Turks brood
Instructies
Arabische auberginesoep
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de aubergines in kleine blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en bak de ui en de knoflook circa 2 minuten.
- Voeg de aubergines en het kaneelstokje toe en bak circa 5 minuten mee.
- Schenk het water en de gezeefde tomaten bij de aubergines en voeg de groentebouillonblokjes toe.
- Kook de aubergines in circa 12 minuten gaar.
- Verwijder het kaneelstokje.
- Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon.
- Roer de kikkererwten met de harissa door de soep en warm goed door.
- Pureer de soep glad met een staafmixer.
- Pluk de blaadjes koriander.
Turks brood
- Snijd het brood in plakken en besprenkel met olijfolie.
- Verwarm de grillpan en gril het brood om en om in circa 3 minuten goudbruin.
Serveren
- Schenk de soep in soepkommen/soepborden en bestrooi met de koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het brood ernaast.