Artisjokbodems met warme basilicumdressing
Ingrediënten
- 40 g cashewnoten ongezouten
- 2 blik artisjokbodems a 400 g
- 15 g basilicum verse
- 1 theelepel citroenrasp potje
- 1 theelepel mosterd
- 3 eetlepel notenolie
- 1 dl droge witte wijn
Instructies
- Cashewnoten in droge koekenpan licht roosteren.
- Artisjokken onder koud water en droogdeppen met keukenpapier.
- Basilicumblaadjes van steeltjes halen en in keukenmachine doen.
- Toevoegen: citroensap, mosterd, olie en wijn.
- Pureren tot gladde saus.
- Cashewnoten fijnhakken.
- Basilicumsaus op laag vuur verwarmen; niet aan de kook laten komen.
- Cashewnoten door saus roeren en saus op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
- Artisjokbodems vullen met saus.
- Direct serveren.