Aspergesalade en pesto-aardappelen uit Piemonte

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 middelgrote ongeschilde vastkokende aardappelen
  • zout peper
  • 500 gram groene asperges
  • 50 gram plakjes bacon
  • 100 gram parmaham in reepjes
  • 100 gram pastrami in reepjes
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 6 eetlepels olie
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 gepelde tomaat uit blik of 1 ontvelde fijngesneden tomaat
  • 200 gram gemengde sla met rucola
  • 2 eetlepels verse roomkaas
  • 1 eetlepel pesto

Instructies

  • Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
  • Kook de asperges in ruim kokend water met zout in ± 15 minuten gaar.
  • Bak de bacon in een droge koekenpan krokant en verkruimel de plakjes.
  • Snijd de asperges in vieren en meng ze met de ham, pastrami en bacon.
  • Bewaar 1/3 deel van het aspergemengsel voor het volgende recept.
  • Roer een dressing van de olie, azijn, mosterd, tomaat, zout en peper.
  • Verdeel de sla over 2 bordjes, verdeel er het aspergemengsel over, besprenkel met de dressing en bestrooi met pijnboompitten.
  • Roer de roomkaas met de pesto los en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de aardappelen kruislings in, verdeel er het roomkaasmengsel over en leg ze naast de salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Varkensvlees / Voorgerechten
Land van herkomst Italië