Groene Aspergesalade met Rookkaas
Equipment
- afsluitbare picknickschaal
- afsluitbare koelkastbakjes
Ingrediënten
- 500 g groene asperges
- 1 bakje kerstomaatjes
- 3 el witte wijnazijn
- 5 el olijfolie
- Versgemalen peper
- 150 g gesneden rookkaas plakjes ca. 2 mm dik (optioneel)
- 1 zakje verse basilicum 15 g
Instructies
Voorbereiden:
- Breng in een pan ruim water met zout aan de kook.
- Was de asperges en snijd de houtachtige uiteinden 2 à 3 cm eraf.
- Snijd de kopjes (ca. 4 cm) van de asperges.
- Halveer de stelen in de lengte en snijd ze in stukjes van ca. 3 cm.
- Kook de aspergekopjes en stukjes in kokend water in ca. 3 minuten beetgaar.
- Doe de asperges voorzichtig in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
- Was en halveer de kerstomaatjes.
- Klopp de azijn, olie, zout en peper in een picknickschaal tot dressing.
- Schep de asperges en tomaten erdoor.
- Zet tot vertrek in de picknickschaal in de koelkast.
- Snijd de korstjes van de rookkaas en snijd de kaas in piepkleine blokjes.
- Zet tot vertrek in een koelkastbakje in de koelkast.
- Pluk de basilicumblaadjes van de takjes en snijd ze in reepjes.
- Zet tot vertrek in een koelkastbakje in de koelkast.
Bereiden:
- Vervoer de aspergesalade, kaas en basilicum in een koeltas.
- Op locatie, schep de kaas en basilicum door de salade.
- Verdeel de salade over vier bordjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, minerale witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze groene aspergesalade.Voedingswaarden
Calories: 140 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 4 g | Vet: 11 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g