Avocadosoep met garnalen
Deze lekkere Griekse soep is niet moeilijk, en is snel klaar te maken.
Het is geen lichte soep en het heeft een zachte structuur met een frisse, romige en ietswat zoete smaak.
De avocado is een tropische steenvrucht, afkomstig uit Centraal-Amerika. De beste avocado draagt de naam 'Hass'.
Ingrediënten
- 2 rijpe avocado's
- sap van 1 citroen
- 2 dl crème fraîche
- 4 dl visbouillon
- zout
- versgemalen peper
- ½ krop ijsbergsla
- 1 bos(jes) verse citroenmelisse
- 1 citroen
- 150 g Hollandse garnalen
- 100 g maïskorrels
Instructies
- Schil de avocado's, halveer ze en verwijder de pit.
- Snijd het vruchtvlees in stukken en pureer deze met het citroensap in de keukenmachine.
- Klop de crème fraîche en de visbouillon erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Zet de soep tot gebruik koel weg.
- Snijd intussen de ijsbergsla in fijne reepjes, was de citroenmelisse en hak deze fijn (houd 4 blaadjes apart).
- Snijd de citroen in dunne plakjes.
- Meng in een kom de garnalen, de ijsbergsla, de maïskorrels en de citroenmelisse door elkaar en schep een bergje in het midden van 4 diepe borden.
- Schenk hierover de koude avocadosoep en garneer met een plakje citroen en een blaadje citroenmelisse