Balletjes met paprika basilicumsaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 bakjes AH Tivall Balletjes van ± 200 g
  • 1 teentje knoflook
  • 6 ontvelde rode paprika's in olie pot
  • 2 el olijfolie
  • 3 el fijngehakte basilicum
  • zout
  • peper
  • 25 g boter of 4 el zonnebloemolie

Instructies

Voorbereiden:

  • Pel en snipper het teentje knoflook.
  • Meng en pureer in de keukenmachine een saus van de knoflook, de paprika, de olijfolie en de basilicum.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Bereiden:

  • Verhit de boter of (olijf)olie en bak de balletjes al omscheppend rondom gaar en bruin in 4-5 minuten.

Serveren:

  • Doe het sausje in een kom en leg de balletjes op een schaal.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:
Maak een tomaten-artisjoksaus: vervang hiervoor de paprika's door eenzelfde hoeveelheid gepelde tomaat(blik) en artisjokhart (blikje).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Hapjes / Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch