Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 1 eiwit
- 15 gram gist
- 2 tl zout
- 300 gram gehakt
- 1 ui gehakt
- 5 eetlepel(s) soja saus
- 2 eetlepel(s) gembersiroop
- 1 dl tomaten ketchup
Instructies
- Mix bloem, suiker, zout, eiwit, 2 1/2 deciliter water en gist en kneed 5 minuten.
- Laat het deeg een uur rijzen.
- Fruit de uitjes gedurende 5 minuten.
- Voeg de gehakt toe en bak nog 5 minuten.
- Voeg 4 eetlepels soya saus en twee bolletjes gehakte gember toe en laat het geheel 10 minuten pruttelen.
- Rol het deeg uit en steek rondjes uit met behulp van een glas of kommetje.
- Leg twee eetlepels gehaktmengsel op een deegcirkel, maak de randen nat en leg er een tweede deegcirkel op.
- Druk de randen goed dicht.
- Maak de broodjes gaar door stomen (20 minuten) of in de magnetron (ongeveer 1 minuut per broodje).
- Mix de tomaten ketchup met 1 eetlepel soya saus en 2 eetlepels gembersiroop voor de sau