Klassieke Gekookte Mosselen
Equipment
Ingrediënten
- 1 bak verse mosselen 2 kg
- 1 ui
- 1 grote wortel
- 2 stengels bleekselderij
- 3 takjes peterselie
- 1 laurierblaadje
- 2½ deciliter droge witte wijn
Instructies
- Was de mosselen grondig in een bak met koud stromend water en verwijder kapotte schelpen.
- Pel de ui en snijd deze in ringen.
- Maak de wortel schoon en snijd in plakken.
- Was de bleekselderij en snijd in grove stukken.
- Doe de mosselen samen met de groenten, peterselie, laurier en witte wijn in een grote pan en zet op hoog vuur.
- Kook de mosselen afgedekt in 5 à 8 minuten op hoog vuur tot alle schelpen open zijn, schud de pan af en toe goed om.
- Verwijder ongeopende schelpen.
- Serveer de mosselen uit de pan met warm stokbrood of Vlaamse frites.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Geniet van deze klassieke gekookte mosselen met een droge, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Muscadet.Voedingswaarden
Calories: 245 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 28 g | Vet: 5 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 2 g