Beignets met sint jakobsschelpen

Beignets met sint jakobsschelpen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • scherp mes
  • grote kom
  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 100 gram dunne sperziebonen
  • 1 rode Spaanse peper
  • 450 gram sint-jakobsschelpen
  • 1 ei
  • 3 lente-uitjes in ringen
  • 50 gram rijstebloem
  • 1 eetlepel(s) vissaus
  • olie om in te frituren
  • zoete chilidipsaus om erbij te serveren

Instructies

  • Snijd de sperziebonen met een scherp mes in piepkleine stukjes.
  • Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper en hak hem fijn.
  • Breng een steelpan met water en een snufje zout aan de kook en kook de bonen in 3-4 minuten beetgaar.
  • Verwijder hom of kuit uit de sint-jakobsschelpen, hak de schelpen grof en doe ze in een grote kom.
  • Voeg de sperziebonen toe.
  • Meng ei, lente-uitjes, rijstebloem, vissaus en Spaanse peper.
  • Roer dit mengsel door de sint-jakobsschelpen.
  • Verhit ca. 2,5 cm olie in een grote voorverwarmde wok.
  • Schep een soeplepel van het mengsel in de wok en frituur het 5 minuten tot het goudbruin en gaar is.
  • Laat de beignet op keukenpapier uitlekken en frituur de rest van de beignets.
  • Serveer de beignets heet met een zoete chilidipsaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie:
* Gebruik garnalen of strandgapers in plaats van sint-jakobsschelpen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Vis / Warme hapjes / Zeevruchten