Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- scherp mes
- grote kom
- keukenpapier
Ingrediënten
- 100 gram dunne sperziebonen
- 1 rode Spaanse peper
- 450 gram sint-jakobsschelpen
- 1 ei
- 3 lente-uitjes in ringen
- 50 gram rijstebloem
- 1 eetlepel(s) vissaus
- olie om in te frituren
- zoete chilidipsaus om erbij te serveren
Instructies
- Snijd de sperziebonen met een scherp mes in piepkleine stukjes.
- Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper en hak hem fijn.
- Breng een steelpan met water en een snufje zout aan de kook en kook de bonen in 3-4 minuten beetgaar.
- Verwijder hom of kuit uit de sint-jakobsschelpen, hak de schelpen grof en doe ze in een grote kom.
- Voeg de sperziebonen toe.
- Meng ei, lente-uitjes, rijstebloem, vissaus en Spaanse peper.
- Roer dit mengsel door de sint-jakobsschelpen.
- Verhit ca. 2,5 cm olie in een grote voorverwarmde wok.
- Schep een soeplepel van het mengsel in de wok en frituur het 5 minuten tot het goudbruin en gaar is.
- Laat de beignet op keukenpapier uitlekken en frituur de rest van de beignets.
- Serveer de beignets heet met een zoete chilidipsaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
* Gebruik garnalen of strandgapers in plaats van sint-jakobsschelpen.
* Gebruik garnalen of strandgapers in plaats van sint-jakobsschelpen.