Bhaji van sperziebonen en paddestoelen
Een bhaji, bhajji, Bhajiya of bajji is een pittig tussendoortje of voorgerecht vergelijkbaar met een beignet, afkomstig uit het Indiase subcontinent, met verschillende varianten.
Ingrediënten
- 300 gram sperziebonen
- 150 gram champignons
- 1 grote ui
- 50 gram boter
- ½ theelepel geelwortelpoeder koenjit
- ½ theelepel cayennepeper
- zout
Instructies
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze in kleine stukjes.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit de boter in een pan en fruit de ui in ± 5 minuten bruin.
- Voeg de sperziebonen en het geelwortelpoeder toe en fruit ze ± 3 minuten mee.
- Voeg de champignons, de cayennepeper en het zout toe en stoof alles op zacht vuur in ± 20 minuten gaar.