Bhaji van sperziebonen en paddestoelen

Een bhaji, bhajji, Bhajiya of bajji is een pittig tussendoortje of voorgerecht vergelijkbaar met een beignet, afkomstig uit het Indiase subcontinent, met verschillende varianten.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram sperziebonen
  • 150 gram champignons
  • 1 grote ui
  • 50 gram boter
  • ½ theelepel geelwortelpoeder koenjit
  • ½ theelepel cayennepeper
  • zout

Instructies

  • Maak de sperziebonen schoon en breek ze in kleine stukjes.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit de boter in een pan en fruit de ui in ± 5 minuten bruin.
  • Voeg de sperziebonen en het geelwortelpoeder toe en fruit ze ± 3 minuten mee.
  • Voeg de champignons, de cayennepeper en het zout toe en stoof alles op zacht vuur in ± 20 minuten gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Voorgerechten
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch