Romige Bietensoep met Wortel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepels boter
  • 2 gekookte rode bieten in reepjes
  • 1 duopak aardappelschijfjes 700 g
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 fles wortelsap 750 ml
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 zakje verse dille 15 g, grofgeknipt

Instructies

  • Smelt de boter in een soeppan en bak de bietenreepjes en aardappelschijfjes al omscheppend gedurende 10 minuten.
  • Bak de laatste minuut de tomatenpuree mee.
  • Roer de crème fraîche erdoor en schenk het wortelsap in de pan.
  • Verkruimel de groentebouillontabletten boven de pan en verwarm de soep goed door.
  • Schep de soep in vier diepe borden en garneer met de grofgeknipte dille.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige bietensoep met een vleugje tomaat vraagt om een frisse en lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 27 g | Protein: 4 g | Vet: 17 g | Zout: 2.2 mg | Sugar: 17 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch