Bitterkoekjesijs met bosvruchten
Ingrediënten
- 150 g bitterkoekjes
- 75 g pure chocolade
- 200 ml slagroom
- 75 g poedersuiker
- 250 ml yoghurt
- 2 eetlepel(s) amandellikeur
- 400 g bosvruchten aardbeien, blauwe bessen of bosbessen, bramen, frambozen
Instructies
- Verkruimel de bitterkoekjes met een deegroller of druk ze fijn in een plastic zak.
- Rasp de chocolade grof of hak deze.
- Klop de slagroom met de poedersuiker, die in gedeelten wordt toegevoegd, half stijf.
- Spatel de yoghurt en de amandellikeur erdoor.
- Voeg de bitterkoekjes en de chocolade toe.
- Doe het mengsel in een vierkante of langwerpige lage schaal of diepvriesdoos en zet het in de diepvries.
- Schep het na een uur om zodat er geen grove ijskristallen ontstaan.
- Strijk de bovenkant glad en laat het ijs nog minimaal 3 uur bevriezen.
- Maak intussen de diverse bosvruchten schoon.
- Snijd het ijs in plakken en serveer de vruchten erop.