Bladerdeeg met zalm
Ingrediënten
- 8 plakjes bladerdeeg diepvries
- 50 g gekookte rijst
- 200 g zalmfilet in blokjes
- 2 lente-/bosuitjes in dunne ringen
- 2 eetl. fijngehakte peterselie
- 1 snufje zout
- 1 ei losgeklopt
- 1 eidooier
- 4 plukjes veldsla
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Leg de net ontdooide plakjes bladerdeeg naast elkaar.
- Leg in het midden van 4 plakjes een vierkantje van gekookte rijst.
- Schep in een kom de blokjes zalmfilet, lente-ui, peterselie, een snufje zout en het losgeklopte ei door elkaar.
- Verdeel dit mengsel over de rijst.
- Bevochtig de randen van het bladerdeeg.
- Dek de vullingen toe met een plakje bladerdeeg en druk de randen goed op elkaar.
- Druk de randen nogmaals op elkaar met de tanden van een vork.
- Bestrijk de bovenkanten van de pakketjes met eidooier. leg de pakketjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.
- Bak de pakketjes in ca. 15 tot 20 minuten knapperig en goudbruin.
- Verdeel ze over de borden en garneer met een plukje veldsla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijntip:
Duitse riesling Classic.