Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 10 gram porcini of gedroogd eekhoorntjesbrood
- 1 zakje soepgroenten fijngesneden / prei, selderij, wortelen
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel groentebouillon van tablet
- 2 blikjes witte bonen á 425 ml
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 2 sneetjes witbrood in kleine stukjes
- 5 verse salieblaadjes
- 1 teentje knoflook gepeld en in schijfjes gesneden k
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- witte peper versgemalen
- zout
Instructies
- Week de porcini in lauw water.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de soepgroenten.
- Voeg de bouillon toe en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg 1/2 liter water, de porcini en het weekwater toe en laat 15 minuten
- pruttelen.
- Voeg de bonen en de Parmezaanse kaas toe en laat nog 15 minuten op het
- vuur staan.
- Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de rest van de olie, laat de salieblaadjes even bakken, verwijder ze
- uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Fruit de knoflook in diezelfde olie en haal uit de pan.
- Bak nu de croûtons in de olie en breng op smaak met zout.
- Dien de soep op met de croûtons en besprenkel met balsamicoazijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Porcini (of eekhoorntjesbrood) is de meest gegeten wilde paddestoel in Italië.
U vindt ze vers in de vroege herfst. Een groot deel van de oogst wordt in
plakjes gesneden en gedroogd.
U vindt ze vers in de vroege herfst. Een groot deel van de oogst wordt in
plakjes gesneden en gedroogd.