Bonendip met walnootolie
AllerHande december 2003
Ingrediënten
- 200 g gedroogde witte bonen pak à 500 g
- 5 eetlepel(s) olie
- 5 eetlepel(s) walnootolie
- 1 citroen geperst
- 2 teentjes knoflook geperst
- 2 eetlepel(s) Japanse sojasaus
- 25 gr bieslook verse , fijngeknipt
- 300 gr snijbonen
- 1 theelepel paprikapoeder
Instructies
- Bonen in ruim water minimaal 8 uur weken.
- In pan met ruim water bonen in ca. 1 uur en 15 minuten gaarkoken, laatste kwartier ½ theelepel zout toevoegen.
- Bonen in vergiet laten uitlekken en afkoelen.
- In keukenmachine bonen met beide oliesoorten pureren tot smeuïge massa.
- Op smaak brengen met 3-4 eetlepels citroensap, knoflook, sojasaus, bieslook en zout en peper.
- Bonendip tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
- Uiteindes schuin afsnijden en snijbonen in brede ruiten snijden.
- Snijbonen in ruim kokend water met zout in 3 minuten beetgaar koken.
- Ruiten in vergiet onder koud water afspoelen, laten uitlekken en in afgesloten plastic doos in koelkast bewaren.
- Bonendip in kom scheppen, bovenkant gladstrijken en bestrooien met paprikapoeder.
- Snijboonruiten droogdeppen en op schaal leggen, rond kom bonendip