Bonendip met walnootolie

AllerHande december 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g gedroogde witte bonen pak à 500 g
  • 5 eetlepel(s) olie
  • 5 eetlepel(s) walnootolie
  • 1 citroen geperst
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepel(s) Japanse sojasaus
  • 25 gr bieslook verse , fijngeknipt
  • 300 gr snijbonen
  • 1 theelepel paprikapoeder

Instructies

  • Bonen in ruim water minimaal 8 uur weken.
  • In pan met ruim water bonen in ca. 1 uur en 15 minuten gaarkoken, laatste kwartier ½ theelepel zout toevoegen.
  • Bonen in vergiet laten uitlekken en afkoelen.
  • In keukenmachine bonen met beide oliesoorten pureren tot smeuïge massa.
  • Op smaak brengen met 3-4 eetlepels citroensap, knoflook, sojasaus, bieslook en zout en peper.
  • Bonendip tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
  • Uiteindes schuin afsnijden en snijbonen in brede ruiten snijden.
  • Snijbonen in ruim kokend water met zout in 3 minuten beetgaar koken.
  • Ruiten in vergiet onder koud water afspoelen, laten uitlekken en in afgesloten plastic doos in koelkast bewaren.
  • Bonendip in kom scheppen, bovenkant gladstrijken en bestrooien met paprikapoeder.
  • Snijboonruiten droogdeppen en op schaal leggen, rond kom bonendip
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lunch / Saus