Bouillon de gibier
wildbouillon
Ingrediënten
- 500 g wildafval
- 1 takje selderijgroen
- 1 blaadje(s) foelie
- 1 blaadje(s) laurier
- 5 jeneverbessen
- 50 g lichtgerookt spek in blokjes
- 250 g kalfsbotten
- 1 wortel
- 1 kruidnagel
- 1 takje tijm
- 50 g boter
- 1 ui
Instructies
- Maak de groenten schoon en snij in stukken.
- Was de wildafval en spoel de botten onder koud stromend water af.
- Braad het afval, botten, spek en groenten in de hete boter mooi bruin.
- Doe de ingredienten met 1½ l water in een pan en breng aan de kook.
- Voeg de kruiden toe en laat 3 uur trekken.
- Proef en voeg eventueel nog wat bouillonblokken toe.
- Laat nogmaals 2 uur trekken.
- Zeef de bouillon door een neteldoekse lap en klaar hem.