Broccoli omelet met zalm

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 middelgrote vastkokende aardappel
  • 300 g broccoli
  • zout
  • 1 sjalotje
  • ½ kropje eikebladsla
  • 2 eetlepel(s) geraspte mierikswortel Khne,
  • 4 eetlepel(s) zure room
  • 4 plakjes licht roggebrood
  • 1 eetlepel(s) olie
  • 200 g gerookte zalm á 100 g, AH,
  • 4 eieren
  • liter slagroom
  • peper

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Aardappel schillen, wassen en in blokjes snijden.
  • Broccoli schoonmaken, kleine roosjes van stronk snijden (stronk wordt niet gebruikt) en wassen.
  • In pan met ruim water en zout aardappelblokjes in ca. 3 minuten beetgaar koken.
  • Overdoen in vergiet en onder koud stromend water afspoelen.
  • Broccoli op zelfde manier koken en afspoelen.
  • Sjalotje pellen en snipperen.
  • Sla wassen en in vergiet goed laten uitlekken.
  • In kommetje mierikswortel en zure room door elkaar roeren.
  • Sneetjes roggebrood diagonaal halveren.

BEREIDEN:

  • In koekenpan olie verhitten.
  • Aardappelblokjes al omscheppend in ca. 3 minuten lichtbruin bakken.
  • Sjalot en broccoli erdoor scheppen en ca. 2 minuten meebakken. Intussen 1/4 deel van zalm in dunne reepjes snijden.
  • Eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
  • Zalmreepjes erdoor scheppen.
  • Eiermengsel over groente schenken.
  • Mengsel afgedekt in ca. 4 minuten zachtjes laten stollen.
  • Omelet op deksel keren en onderkant nog ca. 2 minuten bakken.
  • Omelet in 8 punten snijden.
  • Sla over vier -borden verdelen.
  • Omeletpunten erop leggen.
  • Rest van zalmplakjes losjes dubbelgevouwen en met sneetjes roggebrood naast omeletpunten leggen. Mierikswortelsaus half over zalm scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten / Lunch / Vis / Zalm