Broccoli omelet met zalm
Aller Hande 1996
Ingrediënten
Instructies
VOORBEREIDEN:
- Aardappel schillen, wassen en in blokjes snijden.
- Broccoli schoonmaken, kleine roosjes van stronk snijden (stronk wordt niet gebruikt) en wassen.
- In pan met ruim water en zout aardappelblokjes in ca. 3 minuten beetgaar koken.
- Overdoen in vergiet en onder koud stromend water afspoelen.
- Broccoli op zelfde manier koken en afspoelen.
- Sjalotje pellen en snipperen.
- Sla wassen en in vergiet goed laten uitlekken.
- In kommetje mierikswortel en zure room door elkaar roeren.
- Sneetjes roggebrood diagonaal halveren.
BEREIDEN:
- In koekenpan olie verhitten.
- Aardappelblokjes al omscheppend in ca. 3 minuten lichtbruin bakken.
- Sjalot en broccoli erdoor scheppen en ca. 2 minuten meebakken. Intussen 1/4 deel van zalm in dunne reepjes snijden.
- Eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
- Zalmreepjes erdoor scheppen.
- Eiermengsel over groente schenken.
- Mengsel afgedekt in ca. 4 minuten zachtjes laten stollen.
- Omelet op deksel keren en onderkant nog ca. 2 minuten bakken.
- Omelet in 8 punten snijden.
- Sla over vier -borden verdelen.
- Omeletpunten erop leggen.
- Rest van zalmplakjes losjes dubbelgevouwen en met sneetjes roggebrood naast omeletpunten leggen. Mierikswortelsaus half over zalm scheppen.